O Panorama Atual do Sake na Europa (Tony Yip)

Evento exibido em 13/03/2021
Subscribe
Notify of
9 Comentários
Inline Feedbacks
View all comments
Chung-Tao Hsieh
3 anos atrás

Thank you

philippe quere
3 anos atrás

Thank you very much!

Titouan Rodriguez
3 anos atrás

Thank you !!

Chung-Tao Hsieh
3 anos atrás

Hi M. YIP, How you explain that Norway is the no. 1 in value imported sake?

Sergio Massahiro Matsuda
3 anos atrás

Good evening Mr Yip! How is the market for Sake Sommelier profession in Europe?

philippe quere
3 anos atrás

You explained the issue of the world Sake. So would you avocate using “Japanese Sake” or “Nihonshu”? Or other?

Titouan Rodriguez
3 anos atrás

Hello, do you think the increase of sake consumption in Europe is more about trying new products and out of curiosity, or do you think more and more customers are having sake in a regular basis ?

philippe quere
3 anos atrás

Hi Tony! I am curious to confirm if you see still a growing interest in Nihonshu in Europe, especially Paris and London or if we are currently in a plateau?

Andréa Rodrigues de Almeida Krejci Machado
3 anos atrás

Hi Tony! I´ve been in Paris in the end of 2019, and was able to check in loco how sake is a trend there. I was glad to taste Sake at Septime tasting menu, a very famous place for natural wine lovers. How do you think wine and sake can work together to grow together in those pandemic times? What can we do in Brazil to make consumers more acquainted with sake?

Na última década, a Europa passou a ser um mercado vibrante para o saquê, com restaurantes estrelados (não japoneses) aderindo ao sake em suas cartas e com a importação da bebida crescendo de forma vertiginosa (França, por exemplo, aumentou as importações em 200% na última década). Nessa aula do Prof. Tony, direto de Paris, vamos entender quais os estilos mais apreciados na Europa, como é o desafio de promover o sake em países tradicionalmente consumidores de vinho e qual é o futuro da bebida na região.

Tony Yip (@tony.m.t.yip)

Diretor da VSF Wine Education, escola e distribuidora com base em Londres, Tony é educador credenciado pela WSET e SSA. Com mais de seis certificações internacionais em saquê, entre elas o JSS Academy 2020, SSA Advanced Sake Sommelier e Kikisake-shi, Tony também é juiz recorrente em diversos concursos de saquê e vinho, como o “Kura Master”, “Concours des Vins de Chablis”, “Challenge Millésime Bio” e “Concours des Vins à Orange”, entre outros.

Já rolou por aqui
Tudo Sobre Sakês
Tudo Sobre Sakês
Conheça o Produtor, Vinho Brasil
Conheça o Produtor, Vinho Gringo
Alimentação, Conheça o Produtor
Conheça o Produtor, Vinho Gringo
Conheça o Produtor, Vinho Gringo
Conheça o Produtor, Vinho Gringo
Conheça o Produtor, Vinho Gringo
Conheça o Produtor, Vinho Gringo